شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان دارای یک مجموعه مرکز بهداشت ، بیمارستان امام خمینی ، دانشکده پیراپزشکی می باشد. رئیس شبکه عهده دار هماهنگی خدمات بهداشتی درمانی در بخش دولتی، جلب مشارکت مردمی ، هماهنگی بین بخشی و نظارت بر بخش خصوصی می باشد .

مجموعه شبکه بهداشت شامل ستادشبکه ، مرکز بهداشت و واحدهای اداری می باشد.

ستاد شبکه شامل واحدهای حراست ، امور مالی ،فناوری اطلاعات ، منابع انسانی،مدیریت غذا ودارو، نظارت بر درمان ، دبیرخانه ، اورژانس ۱۱۵ ، روابط عمومی می باشد .

مرکز بهداشت شامل واحدهای معاونت بهداشتی ، ستاد توسعه و ارتقا شبکه ،امورآزمایشگاه ها،بهداشت خانواده ،بهداشت مدارس، بهداشت روان،بیماریهای واگیر،بیماریهای غیر واگیر ،بهداشت حرفه ای ،آمار،تغذیه،بهداشت محیط ،آموزش سلامت می باشد.

  • 1401/06/29
  • - تعداد بازدید: 147
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

با راه های پیشگیری از بیماری های اسهالی آشنا شویم

با راه های پیشگیری از بیماری های اسهالی آشنا شویم

موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده می شود، بابازگشت زائرین اربعین حسینی افزایش نسبی داشته است و در سطح استان فارس نیز موارد اسهال به صورت پراکنده در نقاط مختلف، مشاهده می شود.به همین 

 دلیل لازم است شهروندان نکات بهداشتی زیر در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند:

  1- در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل و رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.

 2- شست و شو و ضدعفونی سبزیجات یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی است.

 3- شستن کامل دست ها با آب و صابون پیش از غذا خوردن و پس از استفاده از سرویس بهداشتی در پیشگیری از اسهال بسیار موثر است.

 4- هنگام شستن دست ها، شیر دستشویی را نیز با آب و صابون بشویید.

 5- میوه ها و سبزی های خام را پیش از مصرف شسته، ضدعفونی و گندزدایی کنید.

 6- پوست میوه هایی مانند گرمک، طالبی و هندوانه را پیش از بریدن و قاچ زدن به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید.

 7- شست و شو و ضدعفونی مرتب سرویس های بهداشتی از جمله شیر آب، برای پیشگیری از بیماری های اسهالی بسیار مهم است.

  8- از نوشیدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه ها خودداری کنید.

 9 - در بوستان ها به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب قابل آشامیدن و آب فضای سبز توجه کرده و از مصرف آب فضای سبز برای آشامیدن، خودداری کنید.

 10 - هرگز از فروشندگان دوره گرد مواد غذایی و خوراکی خریداری نکنید.

 11 - مواد غذایی را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.

 12 - شستن میوه و سبزی و ظروف غذا در آب های جاری، منجر به بروز بیماری های اسهالی از جمله اسهال خونی و آمیبی می شود.

 13- از شنا کردن در آب های آلوده یا آب هایی که از سالم بودن آن اطمینان ندارید، پرهیز کنید.

 14- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی به ویژه در کودکان کمک می کند.

 15- از مصرف سالاد الویه که در اغذیه فروشی ها تهیه می شود، خودداری فرمایید

 16- آب میوه ها و نوشیدنی هایی که در آبمیوه فروشی ها تهیه می شوند، ممکن است آلوده باشند؛ بنابراین از نوشیدنی های بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.

 17- در صورت مشاهده علایم بیماری های اسهالی مانند تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ، به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

 

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 66744
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید