نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/02/06
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

کمیته تخصصی بیماری سرخک با حضور مسئولین شبکه بهداشت و درمان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی (ره) استهبان، 
 
با حضور مسئولان شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان استهبان، فوق تخصص بیماری های عفونی و متخصص طب اورژانس، کمیته تخصصی بررسی مسائل بیماری سرخک برگزار شد. 
 
در این نشست «داریوش رنجبر» مسئول بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص پیشگیری و مدیریت بیماری های واگیر در سطح شهرستان و احتمال مبتلا شدن شهروندان به بیماری های واگیر از جمله سرخک بر لزوم اطلاع رسانی مراجعین مشکوک به بیمارستان به این واحد توسط مسئولین ذیربط تاکید داشتند.
 
 دکتر«سمیه رشیدی» فوق تخصص بیماری های عفونی، ضمن آموزش آشنایی با علائم، عوامل خطرزا و عوارض این بیماری به حاضرین بر ضرورت بکارگیری روشهای پیشگیری از جمله تزریق واکسن تاکید داشت. 
 
 
«دکتر علی نکوئیان» رییس بیمارستان استهبان با اشاره بر لزوم شناسایی بیماران در اسرع وقت، همکاری در شناسایی دقیق تر و سریع تر افراد مبتلا به بیماری سرخک را گامی مهم در مدیریت هر چه بهتر این بیماری برشمردند. همچنین بعد از بحث و اظهار نظر توسط حاضرین مقرر گردید کلیه بخش های درمانی بیمارستان در صورت مواجهه با علائم بیماری سرخک و بثورات در بیماران، ضمن گزارش به واحد کنترل عفونت بیمارستان و شبکه بهداشت و درمان، اقدامات درمانی لازم در خصوص بستری بیماران در اتاق های ایزوله بخش ها را انجام دهند. 
 
این نشست در روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت با حضور دکتر«سمیه رشیدی» فوق تخصص بیماری های عفونی اطفال و بزرگسالان، دکتر«نسیم گلستانی» متخصص طب اورژانس، دکتر«محمد امین تواضع» رئیس شبکه بهداشت و درمان، دکتر«علی نکوئیان»، «سعید یوسفی» رئیس و مدیر بیمارستان، «علیرضا فقیهی» معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استهبان، «داریوش رنجبر» مسئول بیماری های واگیر شبکه بهداشت، «نصرتی» مدیر پرستاری، «فولادچنگ» سوپروازیر کنترل عفونت و سرپرستاران بخش های درمانی در بیمارستان استهبان برگزار شد. 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 122436
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید