نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/19
  • - تعداد بازدید: 149
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
همزمان با آغاز اجرای پویش سلامت دهان و دندان

جلسه آموزش بهداشت دهان و دندان به مادران باردار شهرستان استهبان برگزار گردید.

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

در روز آغاز پویش سلامت دهان و دندان؛ جلسه آموزش بهداشت دهان و دندان به مادران باردار در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان استهبان با حضور دندانپزشک سرکار خانم دکتر زینب باشفاعت و مسئول واحد سلامت دهان و دندان سرکار خانم فروغ عابدپور برگزار شد.

در این جلسه خانم دکتر باشفاعت در خصوص اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری تاکید کردند. وی با اشاره به اینکه زنان باردار یکی از گروه های هدف بسیار مهم در برنامه ریزی های بهداشتی و پیشگیری به شمار می روند؛ جهت بهبود سلامت دهان و دندان مادر و سلامت نوزاد، مراقبتهای پیش از بارداری و طی دوره بارداری ضروری می باشد.

به گفته ایشان التهاب لثه در دوران بارداری میتواند عامل خطری برای ایجاد زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن باشد. در ادامه گفتند: سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان جهت انجام خدمات دندانپزشکی در طول بارداری به شمار می آید.

در این جلسه در مورد نحوه صحیح مسواک زدن و نقش تغذیه در سلامت دندانها و روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان، آموزشهای لازم به مادران باردار داده شد.

و در پایان معاینه دهان و دندان مادران باردار انجام شد و مادران باردار نیازمند به انجام خدمات دندانپزشکی به مراکز دندانپزشکی ارجاع داده شدند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101354
کلیدواژه