15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/12
  • - تعداد بازدید: 79
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

پیام تبریک رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان به مناسبت روز بهورز

 همکاران گرانقدر، بهورزان سخت‌کوش و فداکار، با سلام و احترام، فرارسیدن دوازدهم شهریورماه، روز ملی بهورز را به یکایک شما عزیزان که با همت والا، مسئولیت‌پذیری بی‌بدیل و عشق بی‌دریغ، در خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی و ارتقای سلامت جامعه حضور دارید، صمیمانه تبریک عرض می‌نمایم.

 نقش محوری و حیاتی بهورزان در نظام سلامت کشور، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. شما حافظان سلامت در دورافتاده‌ترین روستاها و نقاط محروم، با دانش، تجربه و تعهد خود، پناهگاه مردم در مواجهه با بیماری‌ها و مروجان سبک زندگی سالم هستید.

فعالیت‌های شما در پیشگیری از بیماری‌ها، آموزش بهداشت، واکسیناسیون، مراقبت‌های مادر و کودک و ارتقای سواد سلامت جامعه، ستونی مستحکم برای تحقق اهداف والای بهداشتی کشور محسوب می‌شود.

بی‌شک، دلسوزی، پیگیری و تلاش‌های شبانه‌روزی شما در ارائه خدمات بهداشتی اولیه، نه تنها موجب کاهش بار بیماری‌ها و بهبود شاخص‌های سلامت در کشور شده، بلکه در ایجاد آرامش و امید در دل خانواده‌ها نیز سهم بسزایی داشته است. فداکاری‌های شما، به‌ویژه در شرایط دشوار و بحران‌ها، همواره نمونه‌ای درخشان از ایثار و خدمت صادقانه بوده و قابل تحسین و تقدیر است.

اینجانب، ضمن قدردانی از زحمات طاقت‌فرسای شما عزیزان، از درگاه خداوند متعال سلامتی، سعادت و توفیق روزافزون در مسیر خدمتگزاری به مردم شریف ایران را برایتان مسئلت دارم.

امید است با همت والای شما، شاهد ایرانی سالم‌تر و بانشاط‌تر باشیم.

دکتر محمد امین تواضع رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131531
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید