15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/11
  • - تعداد بازدید: 78
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

پایش و نظارت از سازمانها و ادارات سطح شهرستان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی

  به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان؛

پایش و نظارت از سازمانها و ادارات شهرستان با همکاری کارشناس آسیب های اجتماعی فرمانداری سرکار خانم شاهی سوندی و کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت استهبان انجام گردید.

علیرضا فقیهی رئیس مرکز بهداشت با اشاره به اینکه تحقق یافتن این امر مهم در صورت همکاری و تعامل ادارات می باشد و این اتفاق توسط تیم پایش و نظارت انجام می پذیرد.

 این پایش که در راستای سند ملی پیشگیری از خودکشی و کاهش آسیب های اجتماعی انجام شد و هدف از این مهم، ارتقا سطح سلامت روان جامعه و آموزش همگانی پیشگیری از آسیب های اجتماعی جهت عموم می باشد.

پایش و نظارت از سازمانها و ادارات سطح شهرستان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی

در این پایش و نظارت زهرا محمدی کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت، چک لیست نظارتی معرفی رابط خودکشی و غربالگری کارکنان ادارات و آموزش های پیشگیری را مورد بررسی قرار داد.

در پایان از همکاری روسای ادارات قدردانی و تشکر گردید.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131383
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید