نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/04/04
  • - تعداد بازدید: 200
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
1399/4/3

نشست ستاد مدیریت مبارزه با کووید-19 در استهبان: اجرای رعایت موازین بهداشتی با جزئیات بیشتری در دستور کار قرار گرفت

در راستای مقابله با کروناویروس پنجاه و چهارمین جلسه این بحران با حضور اعضای ستاد با شهرداری ها و بخش داری ها برگزار شد.

در راستای مقابله با کروناویروس پنجاه و چهارمین جلسه این بحران با حضور اعضای ستاد با شهرداری ها و بخش داری ها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رییس شبکه در این نشست با اشاره به افزایش آمار مبتلایان بیماری کووید19 در استان گفت: با توجه به ورود مسافر و گردشگر به منطقه «ایج»، باید برای کنترل بار آلودگی اقدامات لازم انجام شود.

دکتر «محمدحسین فدائی» با تاکید بر رعایت موازین بهداشتی برای مبارزه با کروناویروس، تلاش برای فرهنگ سازی اجرای پروتکل های بهداشتی در اماکنی مانند تفرجگاه ها، انجیرستان ها، مساجد، و گروه هایی مانند متکدیان و فروشندگان بر انجیر را مهم برشمرد.

او اضافه کرد: پروتکل های کووید19 آن طور که باید رعایت نمی شود و همچنان شاهد برگزاری تجمع ها و دورهمی های خانوادگی و برگزاری مراسم عروسی و عزداری هستیم.

رییس شبکه بهداشت و درمان استهبان از مردم این شهرستان خواست تا شیوع کروناویروس را جدی بگیرند.

 
این جلسه با حضور فرماندار و کارکنان فرمانداری، تعدادی از مدیران و کارکنان  اداره ها، شهرداران و بخشداران شهرستان استهبان برگزار شد.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 25637
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید