نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/05/29
  • - تعداد بازدید: 165
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

نشست ستاد اجرایی شهرستانی سند تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

نشست ستاد اجرایی شهرستانی سند تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان با حضور کارشناس مسوول دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، نشست ستاد اجرایی شهرستانی سند تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان با حضور کارشناس مسوول دبیرخانه تقویت نظام شبکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اعضای ستاد برگزار شد.
در این نشست علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشتی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید شبکه بهداشت بازسازی و تقویت شود تا با هزینه کمتر سلامت مردم بیشتر تامین شود؛ ارتقای سطح سلامت جامعه و پیشگیری از هزینه های سرسام آور در بخش درمان و لزوم توجه به راهبردهای تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان تاکید کرد.
در ادامه فرانک فتحی مسوول دبیرخانه تقویت نظام شبکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در خصوص پیشینه نظام سلامت، چرایی تقویت نظام شبکه، ساختار ستادها و کارگروه های تقویت نظام شبکه در سطح کشور، استان و شهرستان، شرح وظایف ستادهای استانی، شهرستانی، کارگروه های تخصصی مطالبی را بیان نمودند و بر لزوم توجه به تقویت نظام شبکه با عنایت به اهمیت و جایگاه آن و لزوم توجه به راهبردهای تقویت و مشارکت همه مسوولان و اعضای محترم نشست در راستای تدوین و اجرای موفقیت آمیز سند تقویت نظام شبکه تاکید کردند.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 65149
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید