نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/26
  • - تعداد بازدید: 338
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
ایران قوی ، ایران جوان

فرزندان بزرگترین سرمایه های زندگی

 

در حال حاضر جمیت کشور ما حدود 86 میلیون نفر است که 10% از این جمعیت ، سالخورده می باشند . میزان نرخ رشد جمعیت کشور ما حدود 6/ درصد و نرخ باروری کلی حدود 6/1 درصد می باشد و اگر تدبیری اندیشیده نشود حدود 20 الی 30 سال آینده 30% جمعیت ایران سالخورده خواهد شد که در آن زمان دیگر پیری جمعیت قابل جبران نخواهد بود .

کنترل جمعیت چه تاثیری بر رشد اقتصادی کشورها دارد ؟

در چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم که محققان کشورهای مختلف پرچمعیتی همچون چین و آمریکا هشدار می دهند که اگر کاهش تعداد موالید در کشورهای در حال سالمند شدن همچنان ادامه یابد صدمات جبران ناپذیری به اقتصاد این کشورها وارد خواهد آمد . چرا که از یک سو تعداد جمعیت مولد کشور یعنی جوانان کم می شود و از دیگر سو بار مالی حمایتهای اجتماعی از درصد بالای سالمندان و بیماریهای آنان فشار زیادی بر دولتها و خانواده ها وارد خواهد آورد . در یک مقاله که در سال 2021 به چاپ رسید محققین هشدار می دهند که اگر تعداد تولدها با همین روند در چین کاهش یابد چین در آینده با یک بحران اقتصادی مواجه خواهد شد و حتی به صراحت بیان می دارند که اگر راه حلی برای افزایش تعداد تولدها اندیشیده نشود اقتصاد چین فروپاشیده خواهد شد . در تحقیق دیگری که در سال 2022 در آمریکا به چاپ رسید محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند که به ازای 10% افزایش در درصد سالمندان سرانه ناخالص ملی 5/5 درصد کاهش می یابد . بر همین اساس پیش بینی می شود که در صورتی که کم شدن تعداد تولدها در ایران بر اساس روند کنونی ادامه یابد رتبه اقتصاد ایران در بین کشورهای دنیا از 21 به 27 تنزل خواهد یافت . از این رو یک واقعیت علمی است که کاهش تعداد تولدها سبب افزایش مشکلات اقتصادی در آینده در کشورهایی همچون ایران خواهد شد که با شتاب زیادی در حال سالمند شدن هستند و به همین علت است که گفته می شود کودکان ارزشمندترین منابع طبیعی یک کشورند .

واحد سلامت خانواده و جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101838
کلیدواژه