نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/01/25
  • - تعداد بازدید: 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
1399/1/25

شرکت های انجیر پاک کنی و بسته بندی انجیر با استخدام کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای بازگشایی می شوند

با توجه به دستورالعمل های وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و بر اساس تعامل واحدهای مهندسی بهداشت حرفه ای و غذا و داروی شبکه ی بهداشت، کارخانجات و شرکت های انجیر پاک کنی، بسته بندی انجیر و مواد غذایی می توانند دوباره فعالیت خود را شروع کنند.

با توجه به دستورالعمل های وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و بر اساس تعامل واحدهای مهندسی بهداشت حرفه ای و غذا و داروی شبکه ی بهداشت، کارخانجات و شرکت های انجیر پاک کنی، بسته بندی انجیر و مواد غذایی می توانند دوباره فعالیت خود را شروع کنند.

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان، رئیس شبکه ی بهداشت و درمان گفت: مراجعه ی مکرّر کارفرمایان کارخانجات مواد غذایی به مرکز بهداشت باعث شد تصمیم جدّی در رابطه با این موضوع گرفته شود و با هماهنگی معاونت بهداشتی دانشگاه و پروتکل های موجود، جهت رفاه کارگران و کارفرمایان قدم مهمّی برداشته شود.

 دکتر "فدائی" ضمن تأکید رعایت تک تک دستورالعمل های ارسالی از وزارتخانه خطاب به کارفرمایان گفت: در صورت رعایت نکردن حتی یک بند از پروتکل، به پلمپ شدن شرکت منجر می گردد. به کارگیری کارشناس مهندسی رشته ی بهداشت حرفه ای، انجام تب سنجی و غربالگری همه ی کارکنان محل کار، آموزش کارگران در زمینه ی رعایت موازین بهداشتی موجود، کنترل مهندسی و مدیریتی عوامل زیان آور محل کار، ارسال مستندات لازم از قبیل صورتجلسه ی کمیته ی حفاظت فنی و بهداشت کار و موارد مشکوک به بیماری کرونا و ارزیابی روزانه ی شاغلین در سامانه یsalamat.gov.ir ، نصب سیستم تهویه ی صنعتی، تهیه و استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک مناسب-دستکش-لباس کار-کفش مخصوص، ایجاد فاصله ی حداقل 2 متری به صورت غیر متقابل (زیگزاگی)، نصب علائم هشدار دهنده از قبیل پوستر و پمفلت، بهسازی محل کار شامل کف-دیوارها-سقف-درهای ورودی،خروجی، ایجاد تاسیسات و تسهیلات بهداشتی مناسب از مهمترین این موارد است.

  
  

در ادامه کارشناسان مهندسی بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان "سلمانی زاده" و "زراعت کار" به تبیین آئین نامه ی کمیته ی حفاظت فنی و بهداشت کار و قوانین بهداشت کار پرداختند.

و در پایان کارشناس واحد غذا و داروی شبکه به شرح و اجرای موازین بهداشتی سلامت و سواد مواد غذایی پرداخت.
 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 22581
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید