نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/10/25
  • - تعداد بازدید: 287
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار حال خوب با وزن مناسب

سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار حال خوب با وزن مناسب

به گزارش واحد تغذیه مرکز بهداشت استهبان، دکتر محمدحسین فدائی رئیس شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان آغاز سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار" حال خوب با وزن مناسب " را که از 24 دی ماه تا 7 بهمن در سراسر کشوربرگزار می شود اعلام نموده و افزودند با توجه به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن در کشور بعد از اپیدمی کرونا لازم است که حساس سازی در افراد جامعه به منظور عوارض جبران ناپذیر آن انجام شود. پیشگیری و درمان چاقی مستلزم اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در خانواده و افزایش تحرک و فعالیت بدنی است که در همین راستا در این کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت به همراه کلیه ارائه دهندگان در سطح شهرستان اقدام به نشر و انتقال پیام های بهداشتی برای پیشگیری از چاقی خواهند بود امید است با عنایت به توصیه های بهداشتی همکاران شاغل در سیستم بهداشت و درمان شهرستان همگی شاید حال خوب همشهریان عزیز با دستیابی به وزن مناسب باشیم . ایشان در ادامه عناوین روزهای این بسیج دو هفته ای به شرح زیر اعلام نمودند و خواهان همکاری تمامی ادارات در رسیدن به این هدف بزرگ سلامتی شدند:

24 دی: شیوع چاقی در کشور

25 دی: چاقی و بیماری های غیرواگیر

26 دی: عوامل تغذیه ای موثر از چاقی

27 دی : ترویج فعالیت بدنی در ادارات و مراکز جمعی

28 دی: چاقی کودکان و راهکارهای کنترل آن

29 دی: چاقی، جنسیت و عوامل فرهنگی

30 دی : پیاده روی های خانوادگی، راهکاری برای کنترل وزن 

1 بهمن چاقی و کارشناسان تغذیه

2 بهمن: چاقی و جوانی جمعیت

3بهمن: چاقی شکمی و عوارض آن

4 بهمن: چاقی و راهکار های غیر اصولی کاهش وزن

5 بهمن:  چاقی و سلامت روان

6 بهمن :  چاقی ، دارو درمانی و مکمل ها

7 بهمن : چاقی و تغییر شیوه زندگی

  • گروه خبری : اخبار,پیام سلامت,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72944
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید