نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/05/12
  • - تعداد بازدید: 253
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

جزئیات نشست ستاد مدیریت مبارزه با کووید19

عادی شدن موضوع کرونا پس از دوره نوپدید بودن آن، باعث بازگشت بسیاری از مردم به کارهای پیش از شیوع ویروس شده است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رییس شبکه علت افزایش مبتلایان به کروناویروس را برپایی تجمعات، میهمانی، عروسی و عزاداری عنوان کرد و گفت: رعایت نشدن اصول بهداشتی و دستورالعمل های پیشگیری در مکان هایی که فعالیت آنها ممنوع شده، عامل بروز این مشکل است.

دکتر «محمدحسین فدائی» تاکید کرد: با توجه به گزارش های ارایه شده به این ستاد، مقرر شد محدودیت های جدید به شکل هوشمند در مناطق پرتردد و مراکز حساس اجرا شود.

او با انتقاد از رعایت نشدن پروتکل های بیماری کووید19 در روزهای گذشته، افزود: برای پیشگیری از موج جدید گسترش کروناویروس اقداماتی مانند تشکیل تیم های نظارتی با حضور نمایندگان تعزیرات، مرکز بهداشت، شهرداری، اداره صَمت و نیروی انتظامی برای بازرسی و نظارت مستمر از روستاها، شهر، نهادها و اداره ها، راه اندازی نقاهتگاه بیماران کرونا با مشارکت بیمارستان، برگزار نشدن تجمعات علمی آموزشی به مدت یک هفته، تعطیلی کافی نت ها و گیم نت ها، اماکن ورزشی سرپوشیده، باشگاه های بدن سازی خصوصی و دولتی، جلوگیری از ورود و اسکان دوره گردها و متکدیان با توجه به نزدیک شدن فصل برداشت انجیر و نظارت بیشتر بر روی تفرجگاه ها، در نظر گرفته شده است.

رییس شبکه بهداشت و درمان استهبان اضافه کرد: قرار نیست محدودیت ها گسترش داشته باشد و اعمال محدودیت های جدید مبتنی بر روش های موثر در افزایش ابتلا و شیوع بیماری است.

این نشست با حضور «احمدرضا کمالی سروستانی» فرماندار و رییس ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا استهبان، دکتر «محمدحسین فدائی» دبیر ستاد، کارشناسان مرکز بهداشت و اعضای ستاد، مسوولان گروه های مردم نهاد و مدیران و سرپرستان اداره ها، نهادها و بانک های این شهرستان برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 27126
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید