نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/05/11
  • - تعداد بازدید: 189
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تداوم بازدیدهای بهداشتی از کارگاه ها و اماکن حساس استهبان

در راستای پیشگیری از گسترش کروناویروس، نظارت بر شرکت ها، کارگاه های کوچک، بانک ‌ها، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن حساس به صورت هدفمند شدت یافته است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رئیس مرکز بهداشت این شهرستان گفت: در این بازدیدها، با تاکید بر رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک، با واحدهای صنفی متخلف که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، برخورد می شود.

«رضا خورشیدی نژاد» با بیان اینکه مدافعان سلامت با همه توان برای مبارزه با بیماری کووید19 تلاش می کنند، اما نتیجه این مبارزه به مشارکت مردم در رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از تردد غیرضروری بستگی دارد، افزود: مهندسان بهداشت حرفه ای و بهداشت محیط به صورت روزانه بر عملکرد اماکن حساس و اصناف نظارت دارند، اما آنچه اهمیت دارد این است که محدودیت ها تاثیر چندانی در کاهش انتقال بیماری نداشته و این مشارکت و رعایت موازین بهداشتی از سوی شاغلان و مردم است که می تواند در مهار بیماری موثر باشد.

او با اشاره به موج جدید بیماری کووید19 اضافه کرد: کارفرمایان و متصدیان باید مشتریانی را که دستورالعمل های بهداشتی و ابلاغی از سوی ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا را رعایت نمی کنند، به رعایت موازین بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی سفارش کنند.

  
 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 27110
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید