30 آذر 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/08/24
  • - تعداد بازدید: 73
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
نشست هماهنگی تیم نظارت مشترک مدارس در استهبان برگزار شد

تأکید بر تقویت همکاری‌ها برای ارتقای سلامت دانش‌آموزان

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان، نشست هماهنگی با حضور علیرضا فقیهی رئیس مرکز بهداشت، قنبری مسئول بازرسی آموزش و پرورش، به همراه کارشناسان شبکه بهداشت و آموزش و پرورش، با محوریت اجرای تیم نظارت مشترک مدارس و بررسی شیوه فعالیت‌های بدنی برگزار شد.

تأکید بر تقویت همکاری‌ها برای ارتقای سلامت دانش‌آموزان

فقیهی بر اهمیت برنامه‌های در حال اجرا در مدارس از جمله نظارت تیمی، کنترل وضعیت بوفه‌ها، رسیدگی به مدارس شبانه‌روزی و بررسی بهداشت محیط تأکید کرد و خواستار همکاری گسترده‌تر دو اداره برای تقویت روند نظارت‌ها و اجرای برنامه‌ها شد. وی افزود: همکاری کادر مدارس نقش مهمی در تحقق اهداف سلامت دانش‌آموزان دارد و انجام نیازسنجی، تدوین برنامه‌های آموزشی و اجرای آموزش‌های هدفمند با همکاری کارشناسان سلامت و تندرستی ضروری است.

قنبری نیز این نشست را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سلامت دانش‌آموزان و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی دانست. در پایان مقرر شد هر دو اداره با جدیت مصوبات جلسه را پیگیری و اجرا کنند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 139060

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید