نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/11/16
  • - تعداد بازدید: 135
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی در شبکه بهداشت و درمان استهبان

کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی در شبکه بهداشت و درمان استهبان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان استهبان، کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی با حضور سرکار خانم همتی مدرس و کارشناس ارشد مشاوره خانواده ویژه مدیران و مشاورین آموزش و پرورش، کارشناسان اداره بهزیستی و کارکنان شبکه بهداشت و درمان برگزار شد. در ابتدا علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان، به نقش و اهمیت مشاوره در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در جوانان و خانواده ها پرداختند و همچنین در خصوص تغذیه سالم و تأثر آن بر سلامت جسم و روان مطالبی را بیان نمودند. در ادامه سرکار خانم همتی درباره ی روابط صحیح والدین با فرزندان در خانواده و اهمیت فرزندپروری و تاثیر آن در کاهش ناهنجاری های اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده مطالبی را عنوان کرد. وی خاطر نشان کرد: ارتباط موثر مدیران و مشاورین با دانش آموزان می‌تواند موجب حل مسائل و مشکلات این قشر گردد و به دنبال آن کاهش آسیب های اجتماعی را در پی داشته باشد. سپس سرکار خانم محمدی کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت گفت: همکاری و برنامه ریزی ادارات آموزش و پرورش و بهزیستی با شبکه بهداشت و درمان می تواند موجب پیشبرد اهداف حوزه بهداشت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی شود. وی در ادامه به نقش مدیران و مشاورین جهت شناسایی و ارجاع دانش آموزان آسیب پذیر تاکید کرد.
در پایان سرکار خانم همتی به سوالات مطرح شده از سوی حاظرین در خصوص آسیب های اجتماعی پاسخ داد.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73896
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید