نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/06/19
  • - تعداد بازدید: 156
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری نشست مدیریت دانش با تبیین و تشریح ایده های نوآورانه

نشست مدیریت دانش با تبیین و تشریح ایده های نوآورانه در شبکه بهداشت و درمان استهبان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، نشست مدیریت دانش با حضور محمد حسین فدایی رییس شبکه بهداشت و درمان، علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشتی مرکز بهداشت و دیگر اعضای مدیریت دانش برگزار شد.
ارائه خدمت در حوزه مدیریت دانش به صورت صحیح، دقیق و هدفمند می تواند بسیاری از موازی کاری ها جلوگیری کند. مدیریت دانش در ایده های نوآورانه فرصتی مغتنم است که با معیارهای دیگر قابل مقایسه نیست.
علیرضا سلمانی زاده از اعضای این نشست با اشاره به اینکه توجه به ایفای نقش در مدیریت دانش، کمتر از یادگیری مفاهیم و فنون مدیریت و مهندسی سلامت نیست، گفت: آگاهی کامل نسبت به موضوع و کشف حقایق، شفاف سازی و شناخت استانداردها، تشخیص وسعت و شدت پیامدها، نداشتن دوگانگی در تصمیمات و پیش داوری ها همگی از پیش جنبه های نوآوری هستند.
وی در ادامه گفت: از جنبه های نوآوری می توان به موارد مدل سازی خلاقیت ها به صورت جامع، تلفیق داده ها و مهارت ها، شناسایی رویدادهای اثر گذار، کاهش زمان و کاهش هزینه، شایستگی و صلاحیت منابع انسانی، در اختیار قرار دادن طیف وسیعی از اطلاعات برای پژوهشگران، استفاده از نتایج موارد نوآورانه برای ارتقای آموزش سلامت و استحصال و استخراج مقالات معتبر از نوآوری اشاره کرد.
اگر مدل سازی ایده های نو، بر اساس اصول ذاتی، برای افرادی که به ایفای نقش در مدیریت حضور دارند، انجام گیرد، منافع حاصل از آن در آینده آشکار خواهد شد.
او خطر نشان کرد: نشست های متعددی با این موضوع صورت گرفته است ولی در این نشست، به صورت جامع چارچوب، روند نما و افق اهمیت، ضرورت و منافع حاصل از ایده ها و خلاقیت ها در مدیریت دانش مد نظر بوده و مورد تبادل قرار گرفته است.
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66324
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید