30 آذر 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/08/27
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
ضرورت ساماندهی و بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی در مراکز درمانی

برگزاری جلسه هماهنگی مدیریت پسماندهای عفونی مراکز درمانی

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان، جلسه هماهنگی و بررسی فرآیندهای جمع‌آوری، انتقال و بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی مطب‌ها و مراکز درمانی با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره نظام پزشکی، کارشناسان شبکه بهداشت و درمان، پزشکان، نمایندگان مراکز درمانی خصوصی، دندانپزشکی‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های مرتبط در سالن جلسات مرکز بهداشت برگزار شد.

برگزاری جلسه هماهنگی نحوه انتقال و بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی

این نشست با هدف ارتقای سطح بهداشت عمومی، استانداردسازی مدیریت پسماندهای پزشکی و اجرای دقیق قانون مدیریت پسماندهای پزشکی و پسماندهای مرتبط تشکیل گردید. در این جلسه، شرکت‌کنندگان درباره راهکارهای رعایت اصول بهداشتی در تمامی مراحل تولید، جداسازی، بسته‌بندی، جمع‌آوری، حمل‌ونقل و بی‌خطرسازی نهایی پسماندهای عفونی و خطرناک به تبادل نظر پرداختند.

علیرضا فقیهی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان، با تأکید بر حساسیت و اهمیت مدیریت صحیح پسماندهای عفونی، بر مسئولیت‌پذیری مشترک تمامی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت اشاره کرد و اجرای دقیق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و نظارت مستمر بر عملکرد مطب‌ها و مراکز درمانی را ضروری دانست.

برگزاری جلسه هماهنگی نحوه انتقال و بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی

در پایان، مجموعه‌ای از مصوبات عملیاتی و زمان‌بندی‌شده برای بهبود فرآیندهای بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی، جهت پیشگیری از آلودگی محیط‌زیست و حفاظت از سلامت جامعه به تصویب رسید.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 139104

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید