15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/07/14
  • - تعداد بازدید: 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
جلسه آموزشی هفته سالمندان در مرکز بهداشت استهبان با همکاری بهزیستی

برگزاری جلسه آموزشی برای مددجویان اداره بهزیستی به مناسبت هفته سالمندان توسط کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان استهبان

به مناسبت گرامیداشت هفته سالمندان، مرکز بهداشت شهرستان استهبان با همکاری اداره بهزیستی، به منظور ارتقای آگاهی مددجویان این اداره، جلسه آموزشی ویژه‌ای را برای سالمندان برگزار کرد. این نشست آموزشی با هدف افزایش دانش افراد سالمند در زمینه‌های تغذیه سالم، روانشناسی، برگزار شد.

جلسه آموزشی برای مددجویان اداره بهزیستی به مناسبت هفته سالمندان

در ابتدای این جلسه، کارشناس تغذیه به بررسی اصول تغذیه مناسب برای سالمندان پرداخت و راهکارهایی برای حفظ سلامت جسمی در سنین بالا ارائه کرد. ایشان تأکید داشتند که رژیم غذایی مناسب می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کند و از بسیاری بیماری‌ها جلوگیری کند.

پس از آن، کارشناس سلامت روان، به تشریح نکات روانشناسی و اهمیت بهداشت روانی در دوران سالمندی پرداخت. ایشان به مددجویان توصیه کردند که با تقویت مهارت‌های مقابله با استرس و افسردگی، به حفظ سلامت روان خود در این دوران کمک کنند.

در پایان جلسه، تیم پزشکی فشار خون شرکت‌کنندگان را اندازه‌گیری کرده و نتایج را به هر فرد گزارش داد. این اقدام برای بررسی سلامت جسمی سالمندان و ارزیابی فشار خون آنها انجام شد تا در صورت نیاز، اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 134122

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید