نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1398/11/23
  • - تعداد بازدید: 94
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش روابط عمومی

اعلام ثبت نام بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت (علیهم‌السلام) دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ویژه ی اساتید، دانشجویان و کارکنان

بر اساس این طرح، آئین‌نامه اجرایی جشنواره در بهمن ماه سال 98 به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارسال و پس از آن تبلیغات و ثبت‌نام از اساتید، دانشجویان و کارکنان نیز آغاز خواهد شد.


اعلام ثبت نام بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت (علیهم‌السلام) دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ویژه ی اساتید، دانشجویان و کارکنان

بر اساس این طرح، آئین‌نامه اجرایی جشنواره در بهمن ماه سال 98 به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارسال و پس از آن تبلیغات و ثبت‌نام از اساتید، دانشجویان و کارکنان نیز آغاز خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت،درمان و آموزشی شهرستان استهبان: مطابق زمانبندی، جشنواره در بخش‌های مختلف در دو مرحله دانشگاهی و سراسری برگزار و طی آن، مخاطبان در بخش‌های مربوطه به رقابت خواهند پرداخت. پس از اجرای مرحله سراسری جشنواره، دانشجویان برتر جهت شرکت جشنواره ملّی قرآن و عترت معرفی خواهند شد.           

همچنین زمان‌بندی جشنواره براساس آخرین اعلام مرکز قرآن وزارت بهداشت به قرار زیر است:

- ابلاغ آیین نامه اجرایی جشنواره به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور : بهمن ماه 1398

- تبلیغات و ثبت نام از مخاطبان : پایان اسفندماه 1398

- برگزاری بخش آوایی مرحله دانشگاهی : حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه 1399

- برگزاری بخش معارف قرآنی مرحله دانشگاهی: 3 اردیبهشت ماه 1399

- برگزاری مرحله مقدماتی بخش آوایی: حداکثر تا 31خرداد ماه 1399

- تلاوت نفرات برتر بخش آوایی: حداکثر تا 31خرداد ماه 1399

- جمع‌آوری آثار بخش‌های غیر حضوری جشنواره : حداکثر تا 31خرداد ماه 1399

- اعلام نتایج برگزیدگان بخش آوایی: حداکثر تا 31تیر ماه 1399

- اعلام نتایج بخش های هنری، ادبی، فن آوری، پژوهشی: نیمه اول مردادماه 1399

- برگزاری اختتامیه جشنواره : دهه دوم شهریور ماه 1399

- زمان دریافت آثار حجمی توسط دانشگاه ها: اوایل مهرماه 1399

علاقه مندان برای ثبت نام  و اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس های زیر مراجعه فرمایند:

http://quran.behdasht.gov.ir

 http://farhangi.sums.ac.ir/

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 19761
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید